Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
masło 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką

Fasolkę umyć, odciąć końcówki. Wrzucić do gotującej się wody i posolić. Gotować do momentu, aż fasolka będzie miękka. Wodę odlać a fasolkę pozostawić w garnku.
Masło rozpuszczać na patelni i od razu dodać bułkę. W zależności od tego czy chcemy by bułka była ciemniejsza czy jaśniejsza smażymy dłużej bądź krócej.
Następnie wsypujemy bułkę do garnka z fasolką i ostrożnie wszystko ze sobą mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 14.09.2011 11:58
dobre
olivka 16.08.2011 10:19
doskonala:-)
Grzechu391
Grzechu391 10.08.2011 07:00
Pyszne wygląda :)
1j1o1l1a1 27.07.2011 13:09
tradycyjnie i najsmaczniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak