Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańczowe papryki 2 szt.
ogórki 2 szt.
ser brie 2 szt.
cebule czerwone 2 szt.
pomidorki koktajlowe
paluszki krabowe 1 op.
ser sola 100 g
jogurt naturalny 1-2 łyżki
sól
krakersy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki

Część ogórków pokroić w cienkie plasterki, resztę w grube plastry, które następnie przekroić na połowę. Paprykę razem z serem brie pokroić w cząstki. Paluszki krabowe (lub kabanosy) pokroić w grube ukośne plastry. Cebule pokroić w cząstki. Ser rozetrzeć z jogurtem. Pastą posmarować krakersy. Ułożyć je na talerzu, a następnie na każdy krakers ułożyć po kawałku paluszka krabowego i wędliny. Przybrać ogórkiem. Na szpadki ponabijać po kawałku papryki, cząstkę ogórka i cebuli lub po cząstce sera, plasterek ogórka i pomidora. Koreczki ułożyć obok krakersów. Ewentualnie całość oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak