Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
dymka ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny kalafior

Kalafiora oczyszczamy i gotujemy w całości w osolonej wodzie. Przygotowujemy zasmażkę: masło roztapiamy w rondelku, dodajemy bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz do smaku. Podsmażamy aż bułka lekko się zarumieni.Dymkę oczyszczamy, drobno kroimy i dodajemy do zasmażki. Szczypiorek od dymki drobno siekamy.Kalafiora odsączamy, układamy na talerzu, polewamy zasmażką i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 20.08.2011 18:57
smacznie wygląda
pioge7 27.07.2011 07:57
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak