Przepis i sposób przygotowania na: Pszczółka Maja
masa budyniowa: 1/2l mleka, 1 i 1/2 opakowania budyniu śmietankowego, 6 łyżek cukru, 1 kostka masła
masa kokosowa: 15 dag masła, 25 dag wiórków kokosowych, 20 dag cukru, 6 łyżek mleka
PRZYGOTOWANIE:
1. Masa kokosowa: Wszystkie składniki na masę kokosową należy wymieszać w rondelku i doprowadzić do zagotowania, następnie jakiś czas smażymy. Odstawiamy, żeby ,masa ostygła. 2. Ciasto: Masło ucieramy razem z cukrem i żółtkami, powoli dodajemy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Masę wykładamy na blachę. Polewamy je masą kokosową. Pieczemy około 35-40 minut. 3. Masa budyniowa: Masło ucieramy dodając po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka smarujemy nią przekrojone na pół ciasto. 4. Ciasto ma następujące warstwy : ciasto-masa budyniowa-ciasto z masą kokosową na wierzchu.