Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbata migdałowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 2 szklanki
ryż 4 łyżki
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Herbata migdałowa

Migdały i ryż zemleć w młynku na proszek. Wsypać do rondla, wlać 5 szklanek wody, wymieszać, pozostawię na 1 godzinę. Przecedzić przez 3 warstwy wilgotnej gazy. Dodać szklankę mleka przelać do garnka, wstawić do drugiego z gotującą się wodą. Gotować na parze na małym ogniu 2 godziny. mieszając kilkakrotnie. Przyprawić cukrem i solą, zagotować przed podaniem. Podawać na gorąco lub na ciepło. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak