Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz piure z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 50 dag fileta
ziemniaki 4 sztuki
śmietanka 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz piure z szybkowaru

Tłuszcz rozgrzać w szybkowarze, wrzucić oczyszczone i pokrojone w talarki kartofle, drobno pokrojone filety i zmiażdżony czosnek. Posolić i popieprzyć. Zalać śmietanką ii dolać tyle wody, by zawartość szybkowaru pokryta była płynem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru zawartość zmiksować, dodając olej, aż do uzyskania jednolitej masy. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak