Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce z koperkiem!

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
mleko 1 szklanka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
bulion 2 szklanki
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce z koperkiem!

Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja, zasypać cukrem, a następnie zalać wódką. Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc. W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawac nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4. Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.07.2013 15:19
pycha,takie lubię
Wacław 07.07.2012 10:03
bardzo smaczne
Angelika10 05.07.2012 10:27
Palce lizać pycha
Aneta41 13.04.2012 14:53
to coś dla mnie
Emiliozo 13.08.2011 20:50
dziś robiłam ale wieprzowe
ziutula
ziutula 07.08.2011 14:30
lekkostrawne i smaczne....
Joanna60 01.08.2011 11:50
baaaardzo dobre
kate.500 30.07.2011 16:27
pysznosc
kate.500 30.07.2011 16:27
pysznosc
Sylwia88 26.07.2011 21:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak