Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia mięsno-warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt
kalarepka młoda 1 szt
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 2 szt
czosnek 4 ząbki
kolendra do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy 5 łyzek
olej 6 łyżek
sos ostry chili 2 łyżeczki
szczypiorek usiekany do dekoracji
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
cielęcina 50 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia mięsno-warzywna

1. Warzywa oczyść i opłucz. Pory pokrój w ukośne plasterki, paprykę w kostkę, kalarepkę na zapałkę, pieczarki w plasterki. Czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju, włóż warzywa i grzyby, smaż, mieszając, 5 min.
2. Na drugiej patelni rozgrzej resztę tłuszczu, włóż mięso i smaż, mieszając 15 min. Dodaj do warzyw, dopraw paprykami, curry, pieprzem, sosem sojowym i chili. Smaż jeszcze 15 min mieszając. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.02.2014 06:58
pyszne jedzonko
kate.500 12.06.2013 07:56
super pysznosci
miki47 03.04.2013 15:00
zdrowy i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak