Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 500 gram
wódka 0,7 litra
cukier 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwówka

1)Pigwę dokładnie umyć, pokroić w ćwiartki bądź ósemki (w zależności od wielkości) oraz usunąć gniazda nasienne.
2) Pigwę Wrzucić do dużego dwulitrowego słoja
3)zasypać cukrem,
4) zalać wódką
5) Szczelnie zakręcić i odstawić na miesiąc.

W trakcie spróbować i ewentualnie dosłodzić. Zlać do butelek. W zależności od upodobań podawac nierozcieńczoną lub rozcieńczyć z przegotowaną wodą w proporcjach 3/4 do 1/4.
Podawać na rozkruszonym lodzie lub lekko schłodzone w kieliszkach do likierów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 04.05.2012 21:51
muszę wypróbować
dianix 08.03.2012 13:11
zapraszam:)
Tika4444 08.03.2012 09:59
z chęcią bym spróbowała...
smakoszek 16.01.2012 22:40
nie kosztowałem jeszcze takiej
gosia561 01.01.2012 12:32
nie piłam z pigwy
Ewelina47 09.08.2011 21:15
mniamm, smakołyk...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak