Pierogi francuskie

Pierogi francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 opakowanie
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • śmietana

    500 ml
  • rzodkiewka

    6-8 sztuk
  • jajko

    2 sztuki
  • ser biały

    2 (twarogowy)
  • papryka czerwona

    2-3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozkładamy a następnie za pomocą szklanki wycinamy kółka. Ser rozgniatamy widelcem dodajemy śmietanę i przyprawy i mieszamy. Szczypiorek, rzodkiewkę i paprykę myjemy i siekamy. Dodajemy do twarogu i ponownie mieszamy by składniki się połączyły. Nadziewamy naszym farszem pierogi i zlepiamy. Jajko roztrzepujemy a następnie smarujemy pierożki i pieczemy w temp. 200\'C ok 20 min. aż ciasto się zarumieni. Podajemy z posiekaną papryką i szczypiorkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

12.11.2013 16:03
jeszcze nigdy nie jadłam pierogów z ciasta francuskiego:):)

Agnieszka-87-25

13.09.2013 07:55
lubię pierożki

Angelika10

17.02.2013 23:12
świetne

caralajna

19.08.2012 07:16
ciekawe, nie jadłam takich

IKrakowianka

05.06.2012 23:12
pomysłowe :)

RenataZ-et

25.01.2012 10:46
wy?mienite

Wafelek2601

15.12.2011 00:34
palce lizać

pioge7

18.02.2011 17:08
super

IlonaAlbertos

01.12.2010 09:53
Takich jeszcze nie jadłam :)

IZABELA29

29.07.2010 15:31
pewnie pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat