Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowanie
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 500 ml
rzodkiewka 6-8 sztuk
jajko 2 sztuki
ser biały 2 (twarogowy)
papryka czerwona 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi francuskie

Ciasto francuskie rozkładamy a następnie za pomocą szklanki wycinamy kółka. Ser rozgniatamy widelcem dodajemy śmietanę i przyprawy i mieszamy. Szczypiorek, rzodkiewkę i paprykę myjemy i siekamy. Dodajemy do twarogu i ponownie mieszamy by składniki się połączyły. Nadziewamy naszym farszem pierogi i zlepiamy. Jajko roztrzepujemy a następnie smarujemy pierożki i pieczemy w temp. 200\'C ok 20 min. aż ciasto się zarumieni. Podajemy z posiekaną papryką i szczypiorkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 12.11.2013 16:03
jeszcze nigdy nie jadłam pierogów z ciasta francuskiego:):)
Agnieszka-87-25 13.09.2013 07:55
lubię pierożki
Angelika10 17.02.2013 23:12
świetne
caralajna 19.08.2012 07:16
ciekawe, nie jadłam takich
IKrakowianka 05.06.2012 23:12
pomysłowe :)
RenataZ-et 25.01.2012 10:46
wy?mienite
Wafelek2601 15.12.2011 00:34
palce lizać
pioge7 18.02.2011 17:08
super
IlonaAlbertos 01.12.2010 09:53
Takich jeszcze nie jadłam :)
IZABELA29 29.07.2010 15:31
pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak