Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan świeżo starty 3 łyżki
żółtko surowe 2 szt
grzyby suszone 4,5 dkg
natka pietruszki 3 łyżki
olej 1,5 łyżki
masło 4,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Grzyby umyć i odmoczyć. Następnie ugotować. Ugotowane jajka w skorupkach , przeciąć ostrym nożem wzdłuż i delikatnie wyciągnąć białko i żółtko, aby nie uszkodzić skorupki. Białka, żółtka i ugotowane grzyby bardzo drobno posiekać. Następnie utrzeć z chrzanem, masłem, natką pietruszki, pieprzem, solą i surowymi żółtkami. Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki i oprószyć bułką tartą. Olej mocno rozgrzać i usmażyć połówki jajek dając farszem do dołu. Można podawać na zimno lub gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.09.2013 23:25
super jajeczka
Angelika10 23.08.2013 00:21
bardzo smaczne
ONY_za_kare 06.08.2013 22:52
super jajeczka
Ada-Gaba 10.05.2013 13:06
pyszna przekąska
Wacław 28.04.2013 13:23
fajna kolacja !
Beata23 19.12.2012 09:17
pycha
barbara11561 24.11.2012 15:40
fajna przekąska
Łukasz15 23.10.2012 12:05
Pyszne jajeczka
mirosława4 10.06.2012 18:17
smaczne
anulka69 01.06.2012 09:24
super
RenataZ-et 11.03.2012 20:09
pomysłowe
IKrakowianka 12.12.2011 23:17
świetne
Grazyna0211 13.10.2011 16:58
smaczne
Ewelina38 06.10.2011 20:29
super sprawa, bardzo lubimy faszerowane jaja ale takich jeszcze nie robiłam - wypróbuję :)
kanu83 27.09.2011 21:30
extra
Tika4444 12.08.2011 08:17
fajny pomysł, takich nie robiłam
Wafelek2601 08.08.2011 09:43
pyszne
Justa32 06.08.2011 16:51
muszę spróbować!!
Monika193
Monika193 26.07.2011 21:40
z chrzanem są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak