Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne paszteciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól do smaku
Farsz:
mięso mielone wołowe 20 dag
cebula 1 szt
oliwki czarne 10 szt
papryczka chili 1 szt
czosnek 4 ząbki
olej 3 łyżki
kolendra do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne paszteciki

1. Z mąki, proszku, szczypty soli, jajka i śmietany zagnieć ciasto. Schłodź.
2. Cebule obierz o posiekaj z chilli. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso, zrumień. Dopraw sola, pieprzem, oregano, kolendrą i smaż 5 min. Przestudź, wymieszaj z pokrojonymi oliwkami. Ciasto podziel na 8 części, rozpłaszcz, nałóż po łyżce farszu, delikatnie podnieś i zlep rogi. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz na złoto ok 20 min. w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak