Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem z malin

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: dzem z malin

Maliny płuszczemy, odsączamy na sicie. wsypujemy do dużego słoika lub kilku małych. Zasypujemy cukrem. Zakręcamy. ODstawiamy na około 5 dni.
Następnie oddzielamy sok od pozostaych malin np za pomocą sitka. Do garnka wsypujemy odsączone maliny. Wsypujemy około 1 szklankę cukru. Mieszając zagotowywujemy. Gorący od razu przekłądamy do małych słoiczków szklanych i szczelnie zakręcamy. Odwracamy do góry dnem do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 13.11.2011 19:31
taki dżem jest najsmaczniejszy!
Ela15 02.11.2011 19:45
pychotka
dianix 01.10.2011 18:43
zapraszam po odbiór:)
Wacław 01.10.2011 18:19
poproszę o jeden słoiczek !
Ewelina47 09.08.2011 08:56
i świeża bułeczka.... mniam
adam1f 09.08.2011 00:26
super
adam1f 09.08.2011 00:26
super
adam1f 09.08.2011 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak