Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona mojej mamy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 7 kg
marchewka 1 kg
sól 70 dag
Liść laurowy suszony Prymat 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona mojej mamy

Kapustę poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Na spód naczynia (np garnek kamionkowy ub wiadro pastikowe) kadziemy wartwe kapusty, na to trochę marchewki, 2 listki laurowe,dodać sól. Następnie ubijamy ją. Tak robimy z każdą warstwą. ostatnią wartwe posypujemy marchewką, kadziemy liście laurowe, solimy i ubijamy mocno( moze byc tłuczek do ucierania masy. Przykrywamy i odstawiamy do kiszenia około 10 dni. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 29.12.2012 15:44
nie ma to jak domowa kapusta kiszona
mic 02.11.2012 20:34
co swoje to swoje
kanu83 23.02.2012 20:30
uwielbiam taką
gosia561 01.01.2012 12:32
moja mama robi podobną
LuKaSz4761 26.12.2011 10:32
super
Lidia6 14.09.2011 09:53
pycha
Ewelina47 31.07.2011 19:22
najlepsza do rybki smażonej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak