Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbar smażony a'la jabłka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 2 szklanki
woda 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbar smażony a'la jabłka

rabarbar obieramy z cienkiiej skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy wodę i podduszamy na wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodajemy cukier i chwilę mieszamy gotując. Nakladamy do słoików. Szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem. Gotowy do użycia np do ciast. JAk ktos lubi bardziej słodki moze dodac wiecej cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.06.2013 14:25
świetny pomysł,nie wiedziałam,że tak mozna,a tak lubię rabarbar i czekam wiosną az sie pokaże w sklepach
kasienka23 03.03.2012 21:13
lubię ciasta z takim rabarbarem
ziutula
ziutula 06.01.2012 14:45
dobry sposób do ciasta...
gosia561 01.01.2012 12:32
ciekawe
mic 27.10.2011 22:37
niegdy tak nie robilem
kate.500 23.09.2011 12:02
pycha
Ewelina47 27.07.2011 09:36
ciekawe jak to smakuje ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak