Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kokosowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosow 2 opakowania
mleko skondensowane 1 puszka
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
spirytus 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kokosowy

Wiórki kokosowe zalać spirytusem( wcześniej rozcieńczonym z wodą.). Należy je pozostawić w zamkniętych słoiku na przynajmniej 7 dni.
Następnie zmiksować oba rodzaje mleka, płyn musi być jednolity dlategp tzreba dobrze mieszać.
Spirytus przecedzić przez gazę lub gęste sito,. Mocno wycisnąć wiórki np. łyżką, małym strumieniem wlać go do mleka, cały czas mieszając.

Rozlać w butelki/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 19.10.2012 14:53
super
Ela15 09.08.2012 13:40
ekstra
Ela15 09.08.2012 13:40
ekstra
Aneta41 28.05.2012 11:27
mmmm doskonale!!!
monika1968 27.04.2012 06:47
Super
kamyk 12.03.2012 14:07
rewelacja dla Pań i Panów
Magdalena1110 03.03.2012 15:55
to musi być dobre
Ewelina38 29.12.2011 19:50
uwielbiam kokos, więc coś dla mnie :)
Elżbieta17 09.12.2011 09:15
to dopiero pyszny trunek:)
Dorota59 07.11.2011 16:47
oj spróbowałabym
berys18 06.10.2011 10:09
super pomysł
Lidia6 30.09.2011 12:39
w taką pogodę taki likierek to skarb na pewno rozgrzeje
jeta72 05.09.2011 17:44
pycha
Ewelina47 27.07.2011 09:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak