Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 50 dag
marchewka
pietruszka
majeranek
cebula
pomidory 75 dag
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka

Fasolę namoczyć, zagotować. Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie słupki. Do gotującej się fasoli dodać marchewkę i pietruszkę oraz sól, pieprz i majeranek. Cebulę posiekać, podrumienić na oliwie. Pomidory pokroić na cząstki, dodać do cebuli. Przesmażyć, dusić na małym ogniu aż powstanie gęsta pasta. Ugotowaną fasolkę podawać z sosem pomidorowym, posypać bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak