Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops leśniczego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1 kg
kurki 20 dag
cebula
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
marchew
słodka śmietana 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 1 łyż
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Klops leśniczego

Kurki oczyścić, udusić z 2 łyżkami masła. Osobno podsmażyć cebulę, ugotować marchew. Do mięsa dodać przestudzoną cebulę, roztarty czosnek, rozdrobnioną marchew, bułkę tartą, śmietanę oraz żółtka jajek. Całość zmiksować na gładko, przyprawić solą, pieprzem, wegetą oraz tymiankiem. Dodać ubita pianę z białek i lekko wymieszać. Na koniec ddodać uduszone kurki, wymieszaj. Wkładaj do natłuszczonej, posypanej mąką formie, piec ok 45 minut w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 26.07.2011 09:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak