Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon 1 kawałek
skórka z cytryny 1 szt
cukier 500 g
imbir świeży 1 pokrojony w plasterki
gruszki 2 z ogonkami
Goździki całe Prymat 10 szt
wino białe wytrawne 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w winie

Do rondla wlać 750 ml wina, dodać goździki, cynamon, cukier, imbir skórkę pokrojoną w paski.
Gotować pod przykryciem 3 minuty.
Gruszki obrać, przekroić na pół, zostawiając przy każdej połówce kawałek ogonka.
Usunąć gniazda nasienne.
Gruszki włożyć do zalewy, gotować na wolnym ogniu 8 minut.
Gruszki wyjąć, przełożyć do słoików.
Zalewę jeszcze chwilę gotować, gorącą zalewą zalać gruszki, zakręcić słoiki, odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 26.07.2011 09:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak