Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIAŁY BISZKOPT

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 6 łyżek
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: BIAŁY BISZKOPT

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać aż się rozpuści. Nadal ubijając dodać żółtka i jeszcze przez parę minut ubijać. Do jajek dodawać po 1 - 2 łyżkach mąki oraz proszek do pieczenia i dobrze wymieszać.
Ciasto wylać na średnią blaszkę wyłożoną papierem. Piec około 30 minut w temperaturze 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak