Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z twarożku koziego i gruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 5 dag
gruszka 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
twarożek kozi 30 dag
tymianek 0,5 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z twarożku koziego i gruszki

Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu. gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne, miąższ ścieramy na tarce o małych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy kozi twarożek i drobno posiekane listki tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem. na końcu dodajemy podsmażony boczek i mieszamy. Polecam do placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.05.2012 22:23
wyśmienity
magical66 23.08.2011 23:21
pyszności
Joanna108
Joanna108 30.07.2011 10:29
bardzo pomysłowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak