Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 2 dag
cukier 1 łyżka
mleko ciepłe 1.5 szkl
jajko 3 szt
szczypta soli
mąka 2 szkl
roztopione masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe

Drożdże rozmieszać z cukrem oraz ciepłym mlekiem, odstawić do wyrośnięcia. Jajka utrzeć z 1/3 szklanki cukru i szczyptą soli. Mąkę przesiać, dodać utarte jajka, drożdże oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wyrobić ciasto, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak