Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z piersi z kurczaka z brokułem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
olej
brokuł 1 szt
podgrzybki 400 g
szczypior
ryż 3 woreczki
cebula 1 szt
marchewka 3 szt
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z piersi z kurczaka z brokułem i grzybami

mięso pokroić w paski, opruszyć solą i pieprzem. odstawić do lodówki na 30 minut. cebule obrać i pokroić w kostkę.
grzyby pokroić na kawałki. usmażyć mięso następnie dodać grzyby i cebulę. wszystko chwile smażyć. następnie wlać wino i dusić aż wyparuje. posypać szczypiorkiem

ryż ugotować, brokuł podzielić na różyczki i gotować ok.10 minut.
marchewke pokroić w kostkę i gotować 15 minut.
gulasz podawać z warzywami i ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 25.07.2011 21:12
mniam
pioge7 25.07.2011 21:04
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak