Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik dwukolorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
masło 10 dag
cukier 3/4 szkl
jajko 4 szt
twaróg 1 kg
śmietana 1 szkl
czekolada gorzka 1 tabliczka
budyń śmietankowy 1 op
budyń czekoladowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dwukolorowy

Z mąki, masła, jednego jajka oraz połowy cukru zagniatamy ciasto. Następnie ciastem wylepiamy dno blaszki. Podpiekamy 15 minut w temperaturze 180*C.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestudzenia.
Twaróg ucieramy z resztą cukru, 3-ma żółtkami, śmietaną oraz ubitą pianą z białek. Ser dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy budyń czekoladowy oraz rozpuszczoną czekoladę, dokładnie mieszamy. Do drugiej części sera dodajemy budyń śmietankowy.
Obie masy wykładamy na przemian na podpieczonym spodzie. Można przemieszać widelcem. Całość pieczemy godzinę w 170*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 30.12.2011 17:39
apetyczny :)
Neetka90 30.12.2011 17:39
apetyczny :)
ewasylwia 26.07.2011 11:35
uwielbiam serniki, a ten wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak