Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka ryżowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 szt
kleik ryżowy 1 opak
wiśnie bez pestek 1 słoik
śmietana gęsta 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka ryżowe

Utrzeć margarynę z cukrem waniliowym,dodać żółtka.Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier.Pianę połączyć z margaryną i śmietaną,wyrobić ręką do uzyskania jednolitej konsystencji.Do masy dodać kleik ryżowy i wyrobić.Włożyć do lodówki.Na blaszkę wyłożyć pergamin i układać na nim porcje masy,tak,żeby nie dotykały się nawzajem. Na każdej porcji zrobić dziurkę i włożyć w nią wiśnię.Ciasteczka piec około 20-30 min.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 19.03.2012 17:52
extra
iknbozka 19.03.2012 08:48
smaczne
Małgorzata106 14.01.2012 15:47
super
kate.500 29.12.2011 07:46
pyszna przekaska
romanrafal
romanrafal 28.10.2011 17:43
fajny przepis
Grazyna0211 08.10.2011 10:40
smaczne!
Ania67 28.08.2011 07:52
świetne
MAR3STA 07.08.2011 19:34
smaczne
Marzena34 30.07.2011 18:20
pyszne
Krystyna32 27.07.2011 17:47
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak