Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 55dag
wieprzowina 30dag
kiełbasa 20dag
cebule 2
przecier pomidorowy 2łyżki
mąka łyżka
smalec łyżka
pieprz
sól
Majeranek suszony Prymat
posiekana zielenina 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z mięsem

Fasolę opłukać,namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie.Mięso i kiełbasę pokroić w kostkę i udusić razem z cebulą.Z tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę ,rozprowadzić wodą,dodać przecier pomidorowy,sól,pieprz,papryke i majeranek do smaku.Ugotowaną fasolę i mięso wymieszać z sosem,zagotować i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 02.07.2012 16:34
pozywna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak