Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z dyni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 40 dag
jajko 4
śmietana 1/3 szklanki
mąka 15 dag
cukier waniliowy
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z dyni

Miąższ z dyni zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Dodać jajko i śmietanę. Całość zmiksować. Do masy dodać mąkę, cukier waniliowy, można też zapach, cynamon i skórkę startą z pomarańczy. Dokładanie wymieszać i smażyć na złoty kolor. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.01.2014 16:34
smaczniutkie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak