racuszki z dyni

racuszki z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    40 dag
  • jajka

    4
  • śmietana

    1/3 szklanki
  • mąka

    15 dag
  • cukier waniliowy

  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ z dyni zetrzeć na tartce o drobnych oczkach. Dodać jajko i śmietanę. Całość zmiksować. Do masy dodać mąkę, cukier waniliowy, można też zapach, cynamon i skórkę startą z pomarańczy. Dokładanie wymieszać i smażyć na złoty kolor. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mirosława4

05.01.2014 16:34
smaczniutkie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat