Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowe racuszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 12% 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
jajko 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 8 łyżek
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowe racuszki

Podane składniki połączyć razem tak aby ciasto miało dość gęstą ale lejącą konsystencję. Na końcu dodać starte na tartce jabłko. Smażyć na złoty kolor z obu stron. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 13.07.2011 21:44
pyszotka
Małgorzata106 08.12.2010 22:09
przepyszne
Dorota71 21.09.2010 09:05
lubię takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak