Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z grilla z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło miękkie 2 łyżki
miód lipowy 2 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z grilla z migdałami

Płatki migdałowe zrumienić na patelni bez tłuszczu.Pozostawić w salaterce do wystygnięcia.Banany umyć i osuszyć.Przekroić wzdłuż razem ze skórka.Miód lipowy wymieszać dokładnie z miękkim masłem.Dokładnie posmarować mieszanką banany.Obficie posypać migdałami.Na aluminiowych tackach do grilla ułożyć banany i piec około 5 minut.Podawać z lodami waniliowymi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 14.09.2011 20:21
pyszne
kanu83 03.08.2011 09:34
super
Ania67 30.07.2011 23:24
rewelacja
Krystyna32 26.07.2011 08:25
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak