Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z cebulką w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bez skóry 5 kg
cebula 1 kg
czosnek
pieprz
ziele angielskie
woda 1,5 litra
cukier 8 łyżek
sól 3 łyżki
ocet 1,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z cebulką w galarecie

Pomidory sparzyć, żeby zeszła skórka i podzielić na ćwiartki. Cebulę pokrajać w plastry. Układać w słoikach warstwami na przemian pomidory i cebulę.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować i dodać 200g żelatyny.Wymieszać.
Zalać pomidory i gotować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 18.11.2011 23:18
ciekawa jestem jak smakuje
Wacław 13.09.2011 12:04
fajny przepis ,nie praktykowałem tak !
AgaS10 05.09.2011 11:02
faktycznie fajne:)
Kuchareczekjeden 05.09.2011 10:55
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak