Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki ziemniaczane ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
ziemniaki 350 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka 350 g
cebula 1 szt
szpinak mrożony 150 g
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
ser feta 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki ziemniaczane ze szpinakiem

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,przecisnąć przez praskę.Ziemniaki połączyć z mąką i szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.Rozmrożony szpinak odcisnąć.Zeszklić na maśle posiekaną cebulę i czosnek,dodać szpinak,doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Dodać ser fetę.Rozwałkować ciasto,wycinać trójkąty.Nakładać na trójkąty farsz,delikatnie zwijać rogaliki.Przełożyć na blachę.Blachę wyłożyć papierem pergaminowym.Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni.Piec około 20 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nasturcja 29.04.2023 10:24
A co z masłem do ciasta? Dodajemy roztopione czy nie?
Doradca Smaku 04.05.2023 11:39
z przepisu wynika, że masło jest potrzebne tylko do zeszklenia cebuli
iga2 14.09.2011 20:22
pycha
iga2 14.09.2011 20:21
pycha
iga2 14.09.2011 20:21
pycha
Iwona45 02.09.2011 09:21
mniam
Ania67 30.07.2011 23:27
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak