Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś gotowana w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
wino białe wytrawne 1 szkl
sól i pieprz
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś gotowana w winie

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, doprowadzamy do wrzenia.
Do gotującej się wody włożyć obraną włoszczyznę, pierś z kurczaka i przyprawy, gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania, wlać wino, dogotować na wolnym ogniu.
Pierś wyjąć na talerz, można podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.05.2012 19:50
ale bym zjadła takie pyszności
Smakosz6 20.02.2012 16:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak