Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura malinowa z amaretto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1/2 kg
płatki migdałowe 5 dag
likier amaretto 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura malinowa z amaretto

Maliny opłucz, osącz na sicie. W garnku lub na dużej patelni zasyp owoce cukrem i smaż, mieszając, na bardzo wolnym ogniu, aż owoce odparują i powstanie gęsta konfitura. Do gorącgo wsyp płatki migdałowe i likier amaretto. Wymieszaj i przełóż do słoików. Zamknij i pasteryzuj w garnku 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak