Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 15 dag
cebula 5 dag
smalec 2 dag
mąka 3 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
natka pietruszki 1,5 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 6 dag
chleb czerstwy 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z ryżem

obraną, pokrojoną w krążki cebule należy usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor. Bułkę namoczyć, odcisnąć i zemleć razem z cebulą i z mięsem.następnie dodać kolejno jaja, sól, pieprz, natkę, majeranek i tartą bułkę, dokładnie utrzeć. Następnie trzeba wyrabiać w mące pulpety wielkości jaja kurzego. Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 02.10.2012 22:49
i do nich sos pomidorowy
gosia561 25.06.2012 12:35
smaczne
Ela15 03.09.2011 10:28
super
Ewelina47 01.08.2011 09:38
lubię pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak