Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska a la bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 kg
cebule 3-4 szt.
polędwiczka wieprzowa 20 dag
ogonówka wędzona 20 dag
pieczarki 30 dag
sos sojowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
smalec 1 łyżka
pieprz
sól
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska a la bigos

Cebule pokroić i zeszklić na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę polędwiczkę i smażyć razem kilka minut. kapustę pokroić w paski, włożyć do garnka z cebulą, wlać pół szklanki wrzątku, sos sojowy i dusić. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju. Ogonówkę pokroić w paski. Jabłka obrać i pokroić na małe cząstki. Pieczarki, ogonówkę i jabłka dodać do kapusty, doprawić solą i pieprzem. Dusić 10-15 minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.07.2011 16:53
Muszę przyznać,że bigosu z pekinki jeszcze nie gotowałam!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak