Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 60 dag
sól
pieprz
olej 4 łyżki
bułki z sezamem 6 szt.
plasterki pomidora
biała cebulka
ogórki małosolne
ketchup
majonez
woda zimna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery

Mięso wyrobić z wodą i olejem. Dodać pieprz, sól, wymieszać. Formować 6 płaskich owalnych kotlecików. Smażyć na oleju około 8 minut. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 30-40 stopni razem z bułkami. Piec 5 minut. Bułki przekroić, na dolnej połówce położyć listek sałaty, plasterek pomidora i plasterek cebuli. Zrobić kleks z majonezu i ketchupu. Położyć gorącego kotlecika. Na wierzch ułożyć kolejno plaster pomidora, plasterek cebuli położony plasterkami ogórka. Skropić ketchupem z majonezem, przykryć drugą połówką liścia sałaty, a potem wierchem bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak