Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zapiekanka z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 30 dag
jajko 6 szt
cebula 1 szt
cukinia 1 szt
kukurydza 4 łyżki
mleko 1/2 szkl
oliwa 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
rzeżucha 2 łyżki
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zapiekanka z boczkiem

1. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na złoto. Cukinię i cebulę pokrój w plasterki, dodaj do boczku, posyp kukurydzą, natką i przyprawami. Wymieszaj i smaż jeszcze ok 3 min.
2. Okrągłą formę do ciasta o średnicy 20 cm wysmaruj masłem. Włóż do niej warzywa z boczkiem. Jajka ubij z mlekiem, dodaj ser żółty, wymieszaj i polej warzywa. Piecz w temp 200 stopni przez 20 min. Posyp rzeżuchą i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 18.03.2013 09:38
ciekawa ta zapiekanka :-)
Habibi 24.07.2012 07:05
Może być smaczna :)
kasienka23 18.10.2011 08:50
pycha
kasienka23 18.10.2011 08:50
pycha
Krystyna32 26.07.2011 08:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak