Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp- na wigilie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
mąka 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
olej 40 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: karp- na wigilie

Wyczyszczonego i opłukanego karpia kroimy na kawałki.
Z Zewnątrz oraz wewnątrz należy skropić go sokiem z cytryny , opruszyć solą i pieprzem, a następnie odstawić na około 20 minut.

Karpia obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu zarówno z jednej jak i drugiej strony tak by miał złoty kolor.
Można go podawać z sosem chrzanowym, ale oczywiście nie koniecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.03.2014 08:22
i u mnie on gości
berys18 02.02.2012 20:01
ja lubię nie tylko w Wigilię
Ela15 28.12.2011 10:28
bardzo lubię
Wacław 19.12.2011 19:41
pysze,mniam !
ben-ka 17.11.2011 13:16
moja ulubiona rybka :)
Emiliozo 01.08.2011 20:50
robię podobny
Ewelina47 26.07.2011 07:42
ale on ma straszne ości...
ewasylwia 25.07.2011 16:43
lubię tą rybkę na wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak