Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1,25 szklanki
cukier 1,5 łyżki
margaryna 2 łyżki
drożdż 5 dag
smalec 15 dag
sól do smaku
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki

Skladniki takie jak :
1)Cukier,
2) cukier waniliowy,
3)sól,
4) drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku,
5) dodać mąkę
6) jajka dodać i zarobić ciasto.

Następnie dodać stopioną margaryne lub olej, dobrze wyrobić, pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Me
talową łyżką umaczaną w gorącym tłuszczu formować racuchy, układać na patelni.
Smażyć na niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.

Przed podaniem racuchy można ozdobić śmietaną i owocami lub posypać cukrem pudrem- w zależności co kto lubi.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 17.05.2013 07:00
Uwielbiam.
cooleczka 10.04.2012 16:40
pyszne :)
misia53 05.03.2012 00:42
tak na szybko często robię racuszki ...to takie awaryjne slodkości....
ben-ka 26.02.2012 08:24
racuchy bardzo lubię:)
Dorota59 07.11.2011 16:43
wyglądają apetycznie
Wacław 01.10.2011 18:17
pyszne
Lidia6 13.09.2011 09:09
pyszotka
Małgorzata77 07.08.2011 18:08
super muszę zrobić, bo dawno nie jadłam ;)
Ewelina47 29.07.2011 09:24
najlepsze są z pudrem
wiola28a 26.07.2011 17:56
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak