Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
czosnek do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
marchew do smaku
olej do smaku
woda 2,5 litra
sól 4 łyżki
ocet 10 % 1,5 łyżki
cukier 4 łyżki
papryka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa do obiadu

Paprykę umyć, oczyścić z nasion.Następnie należy je pokroić na ćwiartki lub w ósemki ( jak kto woli) i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

Do każdego słoika włożyć :
1)liść laurowy,
2) 3 ziarenka ziela angielskiego,
3)3 ziarenka pieprzu,
4) 1/3 łyżeczki gorczycy,
5) pokrojony w plastry ząbek czosnku,
6)3 plasterki marchewki i
7) 2 łyżki oleju.

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem.
Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Składniki wystarczą na około 6 słoików po 900 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 07.08.2013 21:49
Smacznie ;)
smakoszek 06.10.2012 21:12
pyszna
aga130982 13.02.2012 11:49
super
agunesu 31.01.2012 23:10
uwielbiam papryke konserwowa. musze kiedys sama taka zrobic:)
ankaryba 11.01.2012 19:58
uwielbiam :-)
Elżbieta17 09.12.2011 09:12
super:)
agata1722
agata1722 08.12.2011 17:25
mniam mniam
Lidia6 03.09.2011 11:40
uwielbiam
Ewelina47 27.07.2011 09:39
pycha do obiadku idealna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak