Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rafaello bez pieczenia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 op.
margaryna 1\\2
żółtko jajek 4
cukier waniliowy
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3,5 łyżki
mleko 3 szklanki
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rafaello bez pieczenia

Odlej jedną szklankę mleka do miseczki , dodaj same żółtka rozrób , doda obie mąki i dobrze wymieszaj. A resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , wlej masę żółtkową , podgrzewaj powolutku na małym ogniu do momentu aż zauważysz że masa zaczyna gęstnieć , potem odstaw i odczekaj aż będzie całkowicie zimna ta masa. Miękkie masło roślinne i margarynę przełóż do miski i zmiksuj dodając po jednej łyżce masę budyniową tylko musi być zimna. Następnie wsyp wiórki kokosowe, troszkę pozostaw do dekoracji , zmiksuj razem . Blaszkę przygotuj w taki sposób, że wyłóż nią na spód krakersy wyłóż na krakersy masę tylko tak aby je zakryć potem przykryj kolejną warstwą krakersów w taki sam sposób na to znowu idzie masa i trzecia warstwa krakersów.Resztę bardzo cienko rozwałkuj a na wierzch posyp jeszcze te wiórki co zostawiliśmy. Całość wstaw na parę godzin do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 25.07.2011 15:18
i deserek gotowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak