Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kandyzowana skórka z pomarańczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 5 sztuk
woda 2 szklanki
cukier 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kandyzowana skórka z pomarańczy

Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę.Skórka może przebywać w lodówce około 1 miesiaca. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.
Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 26.11.2012 17:35
super przepis, idealny na zbliżające się swięta, super dodatek do makowca bedzie
Dorota37 08.05.2012 21:28
aromatyczny dodatek
Aneta41 08.04.2012 13:12
świetne!!!!
Kuchareczka2 06.02.2012 10:42
super
gosia561 01.01.2012 12:32
nie robiłam w domu
Emiliozo 16.08.2011 15:43
a zawsze kupowałam, a tu samemu można zrobić
AGNIESZKA144 09.08.2011 19:22
FAJNE
Ewelina47 06.08.2011 20:49
to przecież logiczne, ale soczek z pomarańczy jest idealny do ciast rzeczywiście
SmacznaPyza 25.07.2011 19:27
po pierwsze to najpierw trzeba te pomarańcze wyszorować i sparzyć bo są bardzo pryskane chemikaliami...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak