Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie omlety z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
fasolka szparagowa wg uznania
ser żółty 4 plastry
szynka 4 plastry
masło 6 łyżek
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie omlety z szynką

1. Zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli i łyżeczkę cukru, wrzuć fasolkę, gotuj 15 min.
2. Ubij 2 jajka z łyżką wody i ziołami. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i usmaż omlet. Tak samo usmaż 3 kolejne.
3. Na każdym połóż plaster szynki i sera oraz porcję fasolki.Zwiń w rulony, podsmaż na maśle. Pokrój w talarki i podawaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.08.2012 14:01
zapewne pysznie smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak