Przystawka: szparagi

Przystawka: szparagi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1/2 pęczka
  • szynka

    15 dag
  • bułki

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cytryny

    1/2 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Do dekoracji:

    kilka gałązek
  • rukola

    kilka gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki cukru. Schłodź w zimnej wodzie. Odetnij z nich stwardniałe końcówki. Bułki pokrój na kromki i posmaruj masłem. Szynke pokrój w plastry. Owiń szparagi plasterkami szynki i pokrój na mniejsze części. Każdą roladkę ułóź na kromkach bułki i udekoruj rukolą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

AgaS10

10.09.2011 09:27
pycha:)

marcia71

29.05.2011 13:28
ekstra

Kuchareczekjeden

15.05.2011 10:04
bardzo lubimy szparagi

ronald88

09.05.2011 14:44
mniam

malaczarna23

28.02.2011 05:33
super

gosia47-47

04.02.2011 17:29
muszą być dobre

marzena06

11.11.2010 10:15
ja też lubię

aga130982

06.07.2010 14:05
bardzo lubię szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat