Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka: szparagi

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1/2 pęczka
szynka 15 dag
bułki 2 szt
masło 2 łyżki
cytryny 1/2 szt
sól, pieprz do smaku
Do dekoracji: kilka gałązek
rukola kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka: szparagi

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny i łyżeczki cukru. Schłodź w zimnej wodzie. Odetnij z nich stwardniałe końcówki. Bułki pokrój na kromki i posmaruj masłem. Szynke pokrój w plastry. Owiń szparagi plasterkami szynki i pokrój na mniejsze części. Każdą roladkę ułóź na kromkach bułki i udekoruj rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 10.09.2011 09:27
pycha:)
marcia71 29.05.2011 13:28
ekstra
Kuchareczekjeden 15.05.2011 10:04
bardzo lubimy szparagi
ronald88 09.05.2011 14:44
mniam
malaczarna23 28.02.2011 05:33
super
gosia47-47 04.02.2011 17:29
muszą być dobre
marzena06 11.11.2010 10:15
ja też lubię
aga130982 06.07.2010 14:05
bardzo lubię szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak