Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z indykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pity 4 szt
kapusta biała 30 dkg
marchew 1 szt.
pietruszka zielona 1 do smaku
koperek 1 do smaku
cukier 1 do smaku
sól 1 do smaku
sos vinegret 1 do smaku
oliwa 1 do smaku
ketchup 1 do smaku
sos sojowy 1 do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 do smaku
czosnek 3 ząbki
indyk 30-50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z indykiem

1. Przygotować mięso.
Umyte i osuszone mięso z indyka pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie z dodatkiem kucharka, ziół prowansalskich, sosu sojowego i czosnku. Na koniec dodać dodać ketchup i wymieszać.
2. Sałatka z kapusty:
Białą kapustę poszatkować, nasolić, ugnieść i pozostawić by puściła sok. Zetrzeć marchew na grubszej tarce, posiekać pietruszkę i koperek. Wszystko razem wymieszać, dodać szczyptę cukru i sos vinegret do smaku.
3. Pity
Przygotować według przepisu na opakowaniu. Napełnić farszem z mięsa i sałatką, podgrzać w piekarniku.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.07.2012 09:58
coś dla mnie
Justyna/Dzastus 11.07.2012 11:21
ciekawy kebab.
bgs1984 28.05.2012 09:21
mniam
marzenciak1985 28.05.2012 09:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak