Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
ser żółty 20 dag
szynka 20 dag
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
mąka
olej
pieprz
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu

Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić. Ser żółty oraz szynkę pokroić w plastry. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Ser i szynkę oprószyć pieprzem. Na środek każdego kotleta położyć ser i szynkę. Zwijamy w roladki. Roladki opanierować i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak