Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 2 kg
ocet 2 szkl
pieprz ziarnisty 15 szt
ziele angielskie 15 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
cebula 70 dag
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Kapelusze z grzybów oczyścić, umyć, włożyć do garnka, zalać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować około 5 minut. Następnie grzyby wyjąć z wywaru, dodać pokrojoną w plastry cebulę i przyprawy. Z 2 szklanek wody i octu zrobić zalewę, wlać do grzybów i gotować około 5 minut. Gorące przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.02.2014 20:32
Lubię takie grzybki.
Katarzyna59 07.09.2013 18:43
robię podobne ,super
mirosława4 23.06.2013 21:33
smaczne robię w takiej proporcji także zalewę octową :)
Seba 19.12.2012 09:16
smaczne
bernadetta2 27.04.2012 21:54
super
Wafelek2601 01.04.2012 12:23
świetne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak