Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z cebulą i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
ser żółty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z cebulą i serem

Filet z indyka pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Na 1 łyżce masła zeszklić pokrojoną cebulę. Na pozostałym tłuszczu usmażyć porcje mięsa. Na każdy kawałek upieczonego mięsa nałożyć łyżkę cebuli, położyć plasterek żółtego sera i zapiec w piekarniku. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.12.2013 21:54
Smakowity.
romanrafal
romanrafal 24.01.2013 18:12
pyszny obiad
Ewelina38 12.01.2013 19:31
przepyszne mięsko
Seba 07.01.2012 10:02
pyszności
Wacław 13.10.2011 10:26
pyszny obiadek !
Monika193
Monika193 06.09.2011 21:41
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak